Jom Follow sayer.....:)

Sabtu, 29 September 2012

Alhamdulillah....

Alhamdulillah..rezeki anak2... ringan sedikit...dengan rezeki yang diberi... x kisahlah apa yang orang lain kata dan keji... kami tetap bersyukur dihati.. bukan selalu tapi sekali sekali... ;D... senyum di wajah juga di hati...terima kasih sekali lagi....





Jumaat, 28 September 2012

Bajet 2013..


Emmm... semua orang sekarang tengah duduk depan TV.. pasang radio dalam keta,.. dengan headphone dengan harapan yang tinggi...

Ada harapan tak?.... Tunggu jer laaa... hihihihihi

Khamis, 27 September 2012

Speechless...

.. Hari akak tinggal ber2 jer kat opis.. semua org ada program... jadi no words could describe my true feeling... huhuhuhuhu..

Rabu, 26 September 2012

Selasa, 25 September 2012

Aku Bukan Hipokrit...


Hipokrit.. aduhai boring betulkan.. ada orang depan kita lain.. belakang kita lain pulak ceritanya...
Kalau orang yang tak ader kena mengena ngan kita tak per jugak... tapi kalau yang hipokrit nie orang2 yang terdekat ngn kita.. apatah lagi kalau kaum keluarga sendiri ... nak pulak suami atau isteri sendiri... anak2 sendiri.. mesti kita yang terkena akan terluka, sakit, luluh rasa hati kan...

Itu ok lagi...

Camner pulak dengan kita sendiri... kita tak hiipokrit ker... kita nie jujur sangat ker..
Pernah tak terjadi... nak selamatkan keadaan.. kita terpaksa tidak berlaku jujur (menipulah tu..)
Pernah tak terjadi.. sebab nak menjaga hati orang.. kita terpaksa berlakon
Pernah tak terjadi.. oleh kerana tidak mahu orang lain tahu masalah kita... kita berlagak seperti tiada apa yang berlaku..
Mesti pernah kan?... Jadi itu dikategorikan sebagai apa?
bukankah itu juga salah satu cabang hipokrit... mungkin kita ada rasional kita sendiri kan?
Tapi orang lain pun mesti ada rasional dia sendiri jugak..

Emmm... oleh itu.. sebelum kita buat pertuduhan orang lain hipokrit..
kita kena jugak check diri kita... adakah kita bukan hipokrit...

 


Isnin, 24 September 2012

SAM...

Akak dah tengok dah... conclusionnya..BEST tengok pulak kat ASTRO BEST...ada kelainan dalam filem melayu..lakunan hebat Saheizy Sam dan Lisa Suraihani...


Kelemahan .. mestilah adakan... ending yang kurang kelogikannya dan boleh dipertikaikan... Rasanye Syafiq Yusoff, pengarah filem perlu mengkaji lagi dan cari info yang lebih lagi...perlukah endingnya begitu..

Thriller nya memang menjadi dan berkesan.. Penonton dapat rasa takut, saspen, teruja dan ngeri.. rasanya perlu sikit2 touch up sana sini.. (untuk filem akan datanglah).. 

hhihihi.. banyaklah kak izan nie kan... jadilah pengarah sendiri untuk filem sendiri... hahahaha.. takderlah sekadar memberi pendapat.. supaya filem akan datang lebih hebat...

Cuma filem nie kalau nak tengok ngan anak2.. kena citer lebih sikitlah.. sebab kena ada penjelasan agar mereka faham mengapa jadi begitu dan begitu.

Nak bagi berapa bintang?... emmm.... oklah kali nie akak letak 4.5 bintang... another 0.5 tu... korang fikirlah sendiri...memang best dan puas hati... :D.. enjoylah menonton nya..


Antara babak yang ada... mereka nie sangat sweet jadi couple.. (tapi biarlah kat filem jer tau...)

Sabtu, 22 September 2012

Indahnya CiptaanMu...Subhanallah


Pagi tadi sedang akan duduk2 diberanda dengan En. Bos sementr dia nak gi kerja..kami diperlihatkan dgn fenomena indah yang jarang kami lihat sedekat dan sehampir ini.. selalunya sayup2 jer dan tinggal separuh jer...

Tapi kali nie...wah kami sgt terpegun...Subhanallah...indahnya ciptaanMu Ya Allah...




Jumaat, 21 September 2012

Sudah Cukupkan Kita?...


Kita selalu lupa...
Lupa bersyukur padaNya...
Bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan oleh Nya..
Dalam bentuk apa sekalipun

Tapi bila....
Kita ditimpa susah..
Kita ditimpa musibah...
Kita ditimpa duka...
Kita selalu bertanya..
"Ya Allah kenapa aku di duga begini?..."
"Ya Allah ..kenapa aku Kau pilih?..."
"Ya Allah ...kenapa Kau tidak adil padaku?..."
Wajarkah?....

Tapi bila...
Kita diberiNya kemewahan..
Kita diberiNya kesenangan...
Kita diberiNya kehebatan...
Tidak pula kita bertanya....
"Ya Allah... kenapa aku diberi kurnia begini?..."
"Ya Allah... kenapa aku Kau pilih?..."
"Ya Allah ...kenapa Kau tidak adil pada mereka yang lain?..."
Wajarkah?...

Wajarkan kita bertanya
Kepada Dia yang empunya diri ini...
Kenapa itu dan ini?
Kenapa begitu dan begini?
Mengapa aku bukan dia?
Tidakkah...
Ini tandanya kita manusia yang tidak tahu diri...
Ini tandanya kita manusia yang lupa diri...
Ini tandanya kita manusia yang sesatkan diri sendiri..
 
Bukankah setiap apa yang diberi oleh oleh itu adalah peringatan dariNya...
Tak kira baik atau buruk...
Indah atau tidak...
Bukankah hidup kita, mati kita, ketentuan nasib kita ditanganNya...
Siapa kita di sisiNya?...

Ya Allah betapa lalai nya kita ini...

Ya Allah aku mohon padaMu Ya Allah
Kau berikanlah aku kekuatan kepadaku
seperti Aisyah isteri Firaun...
seperti Masyitah yang terpaksa mengorbankan orang-orang yang disayanginya demi Mu Ya Allah
Seperti orang-orang yang soleh ..yang telah kau duga lebih dahulu dariku...
Untuk menerima segala ketentuanMu..
Segala dugaanMu..
Dengan Tabah... dan Sabar
Kerana aku tahu 
Hidupku...Matiku...Untung Nasibku...
Semuanya dibawah KuasaMu yang Maha Besar...
Aku Mohon PadaMu Ya Allah...
Aku Mohon PadaMu Ya Allah...



Khamis, 20 September 2012

Relax Sebentar....






Citer nie dah lama dah... masa Aiman baru habis UPSR.. sajer jer bawak dia gi relax2 kat Tesco...(relax ker kat ctu...hihihi)
Bagi dia n anak2 lain merasa duduk kat relaxation chair tu... tp si tecit takut nak naik sebab dia bergegar2..hahhahhah.... yang 3 lagi sangat enjoy...
Mak ngn ayah dia pun ON gak tp x kasik amik gambar... takut gambar pulak yang bergegar... hahhahha. Faham2 jerlaaa... ;D

Rabu, 19 September 2012

Bloglist Kesuma Angsana

Kenapa Bloglist Kesuma Angsana... saper yang tak nak woii... baru jer berkecimpung dalam dunia blogging bie.. cuh tengok follower dia... ada lagi cuh tengok page view dia... dah ada income lagi dari nuffnang... sangat admire tuu...

Entry selalu update... pastu rajin BW kat blog akak nie jugak.. TQ KA.. jasa mu di kenang... kadang tu sampai tak terbalas singgahan awak tu... siyus.. :D
 

Pada kawan2.. akak dah lama jadi follower dan pengomen blog KA nie... berbaloi2 tu.. akak sangat suka...(bukan nak bodek yer KA... ).. hihihihi..

Pada kengkawan yang lain... jom jengok blog KA... kalu nak jadi bloglist KA.. kenalah jenguk blog dia dulu kan... klik gombor atas tu.. atau klik  KESUMA ANGSANA.... pun boleh...

Wordless12

bangun tido rasa.....but still working...huhuhuhu

Selasa, 18 September 2012

Raya...Jalan....Raya


Suka tengok keta nie.. :D.. classic uuu

Singgah kat Empangan .. makan2 ais krim ngn anak2

Raya umah member En. Bos

En. Bos layan jiwa.... ingat saper tu haaa

Sedap Man... :D.. raya umah opis mate.. CD

Satu lagi keta antik kami jumpa.. :D

Dapat jajan lagi.. combine raya n hari jadi

Enjoy Aiskrim Roti...

Enjoy makan ais krim..:D

Bercanda di tepian Tasik..

Sabtu, 15 September 2012

Update Blog....

Salam sejahtera kawan2 bloggers....
Chewah... hari2 ada semangat waja nak hapdet blog.. tapi bila duduk depan PC jer idea hilang... atau sebenarnya nak cari masa duk dpan PC pun x nyempat..kalu kat umah laa... sibuk menghapdet rumah tangga..haahaha...camlaa umah tu beso benor...;D
Tapi yang pasti start ari ni sampai ari senin nanti ..akak penuh dengan jemputan... open house...kenduri kesyukuran...dan majlis kawin.... jadi opcoz sangat membizikan dirilah dua tiga ari nie.... emmmmm
Kena hambik kesempatan yang ada ini utk pegi..sebab En.Bos dapat mencutikan dirinya sendiri...jadi dapatlah bergeraj memenuhi jemputan orang... tapi kalu yang jauh2 tu ..tengoklah kesempatan masa.. takut terperangkap ngn jem...janji ngn orang pun terpaksa di kansel dgn berat ati..
Oklah kpd kawan2 yg senasib ngn akak ..selamat beropen house atau selamat menyammbut raya lagi...hihihi....kalu ada kesempatan bolehlah akak hapdet blog dgn gambor2 dr handphone akak nie ekkk.. jumpa lagi... ;)

Add caption

Khamis, 13 September 2012

Terima Kasih Semua...

Hari ini tepat pukul 4:30 ptg..  selesai lah sudah debaran yang ditunggu selama ini.. semua anak2 yang menghadapi peperiksaan UPSR akan menarik nafas lega.. segalanya sudah selesai.. mulai hari ini debaran menunggu keputusan pulak... emm saspenkan...
Buat semua kawan2 akak di opis dan kawan2 akak di blog.. terima kasih atas doa dan kata2 semangat yang kalian berikan untuk kami terutamanya buat empunya diri Muhammad Aiman...
Untuk Aiman.. ibu doakan agar kamu cemerlang... wpun apapun keputusan yang bakal di terima ..ibu dan ayah tetap berbangga sebab kamu telah menunjukkan kesungguhan kamu... dan ibu dan ayah tetap menyayangi kamu wlau apapun keputusan yang diterima...
Buatt semua anak2 yg menduduki UPSR seperti Aiman... semoga kalian juga berjaya hendaknya ... amiiinnnn...
Terima Kasih Semua...

Add caption

Rabu, 12 September 2012

Wordless11 - Raya Gathering Opis

Antara Pencuci Mulut yang ada...
Bos Besar n Bos Kecik....- the best ever
Uish sedapnyer bos.. ditemani oleh student n Advisornya.. (CD)
Warga baru kami - sangat sempoi
Antara hidangan Utama..emmm memg best
Antara Support Group yang hadir...
Tetamu...Pelajar kami

Anak Buah n Bapaknya,,, hahaha.. jgnlah malu En. K
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang