Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Selasa, 31 Disember 2013

Selamat Tahun 2014...

Salam 2014.... esok kita akan berpindah ke tahun yang baru.. 2014.. esok hari pertama dalam meneruskan kehidupan..
Alhamdulillah.. 2013 dilalui dengan penuh suka dan duka.. seronok dan sedih.. tapi semua penuh dengan hikmah.. tanpa sedar atau tidak... sangat bersyukur dengan kurniaan Allah... semoga ia berterusan.. Rahmat dan Kurnia Allah sentiasa di doakan... ameennn.. terima kasih kepada semua... yang menjadi pembaca .. pengomen... dan pemerhati... kalian sangat bermakna...
Semoga 2014 membuka ruang... peluang... kesah... yang lebih indah .. yang membahagiakan.. yang memberangsangkan....
Semoga 2014 lebih memberi idea untuk dikongsikan di blog tercinta ini...  dan semoga perasaan bosan tidak terlekat di kotak fikiran... ameeenn..
Selamat Tahun Baru buat semua... sahabat.. dan kawan... lama dan baru... in Shaa Allah... kita akan berjumpa lagi.. tahun hadapan... hihihi esoklah tu..

Selamat Hari Lahir..Amir..

Hari nie .. Amir.. dah pun masuk 4 tahun.. tapi cecah jer 2014 dia kena masuk tadika sebab kalau nak ikut .. tahun 2014 dia dah melangkau 5 tahun.. dia akan jadi yang paling muda dalam klas.. bila kami kata amir tadika tahun depan (esok).. sumer macam tak percaya.. hehehehe...Selamat Hari Lahir Sayang...
Cepat jer masa berlalu.. anak2 yang dulu sentiasa di riba dan di tatang semakin membesar.. mereka semakin berdikari.. banyak yang mereka boleh lakukan sendiri.. pasti kita merindui saat2 mereka masih lagi dipelukkan kita kan?..
Ibu dan Ayah mendoakan kesejahteraan semua anak2 di dunia dan akhirat... tiada apa yang nak di minta cuma agar kamu sekalian tidak lupa mendoakan kami nanti.. Ameen.. Luv till Jannah.. In Shaa Allah...

Isnin, 30 Disember 2013

Jom Kutip Cendawan...

Pada mulanya.. En. Bos dan anak bujangnya nak gi memancing... tapi memang rezeki kan.. yang lain pulak timbul.. cendawan busut tu.. banyak betul.. oleh kerana kawasan tu ada jirann yang menjaganya.. kami pun beritahu.. dan rupanya dia pun x tahu... jadi upacara mengutip cendawan pun dijalankan.. emm... dapat juga di kongsikan kat jiran2.. dapat juga bagi dalam 6 hingga 7 pintu.. esok ..lauk cendawan busut...

Jumaat, 27 Disember 2013

Ganjaran Hadir Awal Solat Jumaat..



Nak unta gemuk atau sebiji telur.. Hidup ini pilihan kan!!!... jadi di tangan kitalah yang mana satu kita nak gapai.. :D.. Selamat Solat Jumaat...

Jumaat, 20 Disember 2013

Ikut Suka Hati Aku....


Nampak tak unser yang akak bulatkan tu...
Boleh tak kalau akak kata
Dalam hati dia mesti kata camnie kan

"IKUT SUKA HATI AKU LAAA... "

Kerana tindakan dia semalam.. nyaris menyebabkan pemandu motor yang sebelah tu terbabas..
Emm... fikir2kan laaa...

Khamis, 19 Disember 2013

Macam Puting Beliung Jer?



Inilah gambar yang akak dapat dalam FB... rasanya ramai yang dah dapat image nie.. memang menakutkan..
Tapi pagi nie dapat berita terbaru mengatakan fenomena nie bukan puting beliung tapi belalai air... fenomena nie selalu berlaku di kawasan perairan...  Tapi still bahaya pada nelayan untuk mendekatinya.. 

Allah hu Akbar.. mungkin peringatan juga untuk kita semua.. 

Selasa, 17 Disember 2013

14 Hari Lagi...


14 hari lagi kita akan melangkah ke tahun 2014.. dan 15 hari lagi anak2 akan start sekolah .. dan 15 hari lagi juga kita akan havoc semula seperti hari2 biasa...

Amacam kawan2 .. dah termakbul dah azam 2013?.. atau masih lagi tertangguh.. atau carry forward ke 2014.. :D..

Akak?... Alhamdulillah... 70% dah termakbul dah.. lagi 30% tu macam kena carry forward jer.. 

akhir2 ni.. tak sempat lah nak update blog.. nak kata sebuk.. tak lah sangat.. tapi banyak menda yang kecil2 yang terpaksa di settlekan..  

Oklah .. jumpa lagi next n3.. salah satu target akak tahun lepas ialah .. Mengupdate N3 at least 15Ntri per month.. Harap2 tercapai.. :D

Jumaat, 13 Disember 2013

Masihkah ada Peluang?


Takutnya kita lupa..
Untuk memohon keampunan atas kesilapan kita...
Untuk menebus kesilapan yang telah dilakukan...

Atau yang paling takut adalah..
Untuk menyedari yang kita membuat kesilapan...
untuk bertaubat atas segala kesalahan..

Kata Imam Ghazali.. Selagi kita Hidup dan Bernafas..
Selagi itu kita masih berpeluang untuk bertaubat..
Namun persoalannya...
Masih hidupkah lagi kita Sebentar lagi?
Dan Masihkah kita tidak sedar tentang peluang yang kita tidak pernah tahu...
Ampunkanlah kami Ya Allah
Ampunkan kami Ya Allah
Ampunkan Ya Allah

Kami hamba yang sangat lemah..
Kau sedarkan kami.. tapi akhirnya kami terlalai jua..
Kau ingatkan kami.. tapi kami terlupa jua..
Kau beri kami peluang... tapi kami ambil kesempatan atas peluang itu..
Ampunkanlah kami Ya Allah
Ampunkan kami Ya Allah
Ampunkan Ya Allah


Selasa, 10 Disember 2013

Bila Masa Rasa Pendek...

Memang betulkan... masa itu emas... Akhir2 ini sangat terasa masa itu sangat pendek... 24 jam yang diberi rasa macam sekejap jer.. pejam celik.. cuti sekolah tinggal lagi lebih kurang 3 minggu jer.. bawak anak2 bercuti pun rasa cam sekejap jer dapat meluangkan masa ngn mereka.. itulah masa kan..



Hampir seminggu akak tak update N3.. sebab masa tak mengizinkan.. tak tahu nak selit kat mana.. anak2 ada kat rumah takkan nak ngadap laptop plak kan.. dah malam2 dah tentu letih .. akhirnya .. kroh kroh laa jawapnya.. Hari ni dapat sedikit kelapangan .. Alhamdulillah

Allah kata.. Seseungguhnya manusia itu dalam kerugian.. semoga kita tidak tergolong dalam golongan tersebut.. marilah kita sama2 menghargai masa yang sedikit itu agar tidak sia2/... Ameenn

Jumaat, 6 Disember 2013

Selamat Hari Lahir Sayang...

Hari ini hari jadi anak ku yang ke 3.. Aini... genap 7 tahun.. tapi tahun depan dah naik darjah 2.. semakin hari semakin rindu dengan keletah waktu kecilnya.. sudah semakin hilang.. sudah semakin tegas.. almaklumlah dikelilingi oleh abang2 dan adik lelaki.. jadi dia kena jadi berani, tegas dan kuat...

Semoga menjadi anak yang Solehah sayang... Sayang Aini...


Rabu, 4 Disember 2013

Yang Sakit...

Yang sakit itu pasti perit...
Yang perit itu pasti nyeri...
Yang nyeri itu pasti memeras jantung...
Sakit... perit... nyeri... bukan satu yang nyaman
Bungkas bangun tujuan membantah..
Rasa sakit... perit... nyeri
Tak mahu ia menyinggah lagi...
Namun ia bukan boleh dilarangi...
Tetap datang bila di perintah.. Kun Fa Ya Kun...
Sakit... perit... nyeri... sesuatu yang pasti...

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...