Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Isnin, 29 Oktober 2012

Bedak Sejuk..

Bila gi umah mak... bedak sejuk nie memang akak sangat suker... dahlah wangi pastu kalau pakai waktu tengahari .. memang sangat nyaman dan dingin... wahhhh promote giler nie...hihihihi
Bukan apa... mak memang guna bedak sejuk nie dah lama..mak kata since dia anak dara... bayangkan lah lamanya tu..sebab mak pun dah 63 tahun dah... walaupun kadang2 mak try gak gunak produk2 yang lain.. tapi bedak sejuk nie mak tetap maintain gitu...
Bila akak belek2 bedak nie... made in thailand... since 1922... dah berapa tahun dah tu.. alamak math tak terer laa korang kiralah sendiri....
Dan yang pasti kalau akak ada jerawat masa nak menses kan.. akak bubuh jer sikit kat jerawat tu.. pasti kering esoknya... Mak pulak memang susah nak tengok jerawat kat muka nak.. maintain bersih gitu...tapi kedut2 dia tak preventlaa... agaknya ada ker produk yang boleh halang kedut yer... kalu ada tentu mahallkan...
Akak pakai apa?... hahaha... no product yang maintain kekal kat muka nie... jap tukar itu..jap tukar ini... agaknya nanti akak sambung mewarisi mak punya legasi kot... pakai bedak sejuk jerlaaa..murah pun.murah... janji tak mudaratkan kulit yer tak...hihihihhi...
Korang pakai bedak sejuk tak?...;)

4 ulasan:

  1. samalah dgn mak & mak mertua akak.. dua2 pakai bedak ni... mmg best kan bedak ni.. bila pakai rasa 'berangin' je.. hehe..

    p/s: t.kasih utk kata2 semangat dr izan.. jika benar2 ianya terjadi akak pasrah & redha.. doa2kan akak ye..

    BalasPadam
  2. selalu juga nampak mak2 pakai bedak ni, bagus kot!

    BalasPadam
  3. saya suka bau bedak ni....arwah tok saya pakai bedak ni.....arwah mak saya pakai bedak sejuk yg putih biji2 tu. saya pun dulu suka pakai bedak sejuk...sampai zaman di u. tapi skrg dah tak pakai...susah dpt bedak sejuk....yg adapun kasar aje buatannya....dulu mak buat sendiri...

    BalasPadam
  4. cik lynn pun penah try pakai bedak ni:) bedak sejuk pun still amalkan :)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...