Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Rabu, 19 Disember 2012

I Shape... Shape laa Shangat.. ;D

Alhamdulillah.. sessi siang tadi berjalan dengan lancarnya.. memang sangat bermanafaat saper yang pergi.. Akak nyer test?... syukur sangat..sebab gula dalam darah sangat cantik... pressure pun OK... ihihi..cuma..... BMI memang gagal... kena turun banyak tuu.. berkilo2... siap kena advise makan Oat..aduhai makanan yang tak mampu nak masuk tekak... ;D
Tapi walau macamana pun kena wat sesuatu gak... IIUM tengah berkempen 10000 langkah sehari... agak2 mampu ker nak commit dengan janji tu.. sebab kalau 10000 langkah maknanya dalam 6 hingga 8 KM .. emmm dari pagi sampai malam nak tidur. .. agak2 bolrh tak dapat dalam 10000 langkah?... hihihih (gelakkan diri sendiri dulu...)
Petang nyer sessi disampaikan oleh Prof Madya Zulkifli dari UiTM.... memang tabik spring 100x kat dia sebab umur nya dah 53 tahun tapi sgt fit..dan kalu kita tak tahu umur dia ..kita akan sangka dia dalam 40 jer...
Apa2 pun memang tak rugi...;D

6 ulasan:

  1. He..he..tu yang botakkan kepala tu izan bagi cover uban... Tp badan dia ....ni confirm tiap tiap hari gi gym..

    BalasPadam
  2. klu rjin senaman semestinta body pun cantik n sihat

    BalasPadam
  3. jom kita start! ulang alik g toilet 13x sehari!! hehehe..

    BalasPadam
  4. nak buat senaman..tapi banyak alasan..mcm men shape...utk diri sendiri..haha

    BalasPadam
  5. makan oat bagus untuk kesihatan..

    walaupun botak tapi nampak masih muda hehe

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...