Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Isnin, 12 November 2012

Cuti Sekolah Dah Start....

Cuti sekolah dah start.. make nyer start laa jugak kefeningan mak ayah nak tinggalkan anak kat mana... Kalu tak der maid.. officelah jadi tempat letaknya.. ada yang ikut mak.. ada yang ikut ayah.. kalu anak ramai .. berbahagi2 lah...



Tapi ada jugak dikesempatan nie.. antor jer anak balik kampung... bagi pening wan ngn atok... lama tu.. 52 hari kan?... mau wan ngan atuk seminggu sekali gi klinik .. cek tekanan darah.. hahahahaha....



Tapi ada gak yang hantar anak gi kem ibadah laa... kem motivasi laaa... kem tahfiz laaa.. kem cuti sekolah dan macam2 kem lagi... bila anak2 dah sekolah.. dan tak mahu lagi di hantar ke nursery... option diorang ialah nak duduk kat umah jer.. kalau dah besar panjang.. ok jugak.. tapi kalau baru darjah 1, 2 , 3... takkan nak tinggal umah kot... mak ayah percaya ker?... atau boleh ker percaya kat diorang nie?... stress betul kan?...

 Tapi ada jer mak ayah yang tinggalkan anak2 kat umah.. walaupun kecik lagi... memang beranikan...korang camner?.. apa yang korang dah rancangkan untuk anak2... Akak?.. setakat nie.. setiap sabtu ahad.. memang dah ada plan... buat atau tidak.. tuu tunggu jer laaa... cuma hari kerja... diorang tinggal kat umah dengan pengawasan adik (rumah berhampiran)... Tapi memang pening laaa... (normal kan?... hihihi )

4 ulasan:

  1. mmg ler pening kan .. anak2 duk riuh kat rumah ni!

    BalasPadam
  2. kalo kita mmg x brani...confirm hntr tadka la....hntr kmpg x la kot sbb nti rindu kt anak....

    BalasPadam
  3. akak jarang hantar anak2 blk kg time cuti sekolah.. kesian kat mak atau mertua.. nanti menyusahkan dorang je.. dahla masa kita dlm pantang kita menyusahkan deme dtg jaga kita dlm pantang (sbb anak lain sekolah kita takleh blk kg kan.. hehe) ni nak nyusahkan dia lagi.. seboleh2nya tidak.. cuma dulu pernah sekali hantar anak sulung sorang je ke kampong mertua.. itupun 2 minggu je.. ayah dialah beria2.. tp yg tak syoknya.. saya teresak2 dlm kereta masa on the way nak blk KL.. huwaaa.. tak pernah berpisah jauh la katakan.. hehe..

    buat masa skrg ni sy dah kautim dengan pengasuh anak sy yg 2 org tu.. dgn kakaknya sekali hantar ke rumah pengasuh dgn bayaran tambahan la... tp time ayah dia keje shift mlm sy tinggalkan je dia kat rumah.. time ayah dia keje shift siang je antar kat pengasuh.. heee..

    BalasPadam
  4. siMerah kecik lagik... jadik duk ngan maktok dia la setiap hari.. sebab kami sekeluarga duk ngan mak (^___^)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...