Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Isnin, 15 Oktober 2012

Akhirnya.. Alhamdulillah...

Ini kisah hari jumaat ari tu.. Alhamdulillah.. impian untuk memiliki kereta baru terkabul.  Setelah sekian lama tu.. sejak malaysia keluarkan MPV sendiri.. kalu tak silap ALZA kan.. akak dah angan2 nak dapatkan satu..
Korang janganlah tanya kenapa tak beli MPV yang ada.. kenapa nak tunggu Malaysianya keluaran... hihihihi kononnya patriotik laa... Boleh lah jugak.. tapi sebenarnya ialah .. itu yang akak mampu .. :D ngaku jerlaa...




ini bukan akak punya tau... tapi samer dengan akak punya.. hihihihi :D

Walaupun pelbagai rintangan yang datang masa kami bercadang nak cari MPV nie.. namun segalanya dapat di tempuhi bersama.. apa2pun kenderaan yang ada sekarang pun masih lagi menjadi POJAAAN HATIKU.. sebab susah senang dia lah bersama ku.. chewwah...

Tapi siyus .. memang kami sangat bersyukur.. sebab bukan mudah untuk mendapatkannya.. akhirnya doa dan harapan di makbulkan NYA....

Sebab tu laa hari jumaat ttu akak cuti.. sebab nak pi amik kenderaan baru kami.. yang bakal membawa kami kemerata tempat... balik kampung... sana dan sini.  Semalam akak dan family sempat lagi pergi Nilai 3.. nak test drive jauh skit.. pasni mungkin lagi jauh kami nak jalan... semangat kereta baru tu...  :D

Nanti akak share gambar yang akak amik.. yang atas tu akak cari kat google jer... 

Sebab seronok sangat ... kami tunggu kedatangan nya sejak bulan 7 lepas... akhirnya bulan 10 kami terima kedatangannya...  Terima Kasih atas pemberianMu Ya Allah... Syukur Alhamdulillah

9 ulasan:

  1. EHEM!! ehem!!!
    kak..JJ wangsa maju yerr..
    lalalalaa..

    BalasPadam
  2. tahniah!! dah pun tercapai impian mu... alhamdulillah...

    akak ni ha masih tertunggu2 tak tau bilalah tercapai hasrat nak sambar mpv tu.. hehe... kena tunggu bayaran rumah agak lega sikit baru nak ushar2... harap2 termakbullah juga hasrat hati walaupun lambat.. 3 bulan juga baru dpt ye... berdebar2 menunggu tu kan.. hihi..

    BalasPadam
  3. waahhh ni laa yer....

    alhamdulillah :)

    BalasPadam
  4. Wah bestnya....seronok tau naik keta baru mcm perasan org pandang je....he...he..bila nk ajak okje tumpang heee....

    BalasPadam
  5. tahniah kak... wahhhh.. syoknya dah bawak kete baru jln2 sampai nilai 3 ye~

    BalasPadam
  6. salam, tahniah kerana telah ada kemajuan sedikit demi sedikit lama2 jadi bukit

    Setiap yang kita hajatkan selalunya dapat, pastikan berdoa insayallah

    BalasPadam
  7. bestnya along...

    baru lah sesuai untuk along n family.. tak bersesak-sesak dah.

    leh jalan jalan jauh lagi pasni...

    BalasPadam
  8. assalamualaikum kak izan...tahniah2 yer kerana berjaya memilikunya...:)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...