Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Isnin, 5 Mac 2012

Anak2 dan Nursery...


Aktiviti yang dilakukan selepas mandi... minum susu panas (bukan mendidih yee).. biler bayangkan diorang nie kat nursery.. camnilah rutinnya... si Amir biler sampai jer depan pintu nursery..dengan sopannya membuka kasut dan menyusunnya di rak kasut.. yg jarang dilakukan dirumah..hhihiihi...

Mereka dah di asuh dan di ajar tentang tatatertib.. menyenangkan kita juga sebagai ibu bapa... kita hanya perlu maintain jer... kita tinggalkan diorang di situ hampir 12 jam satu hari dari 630 pg hingga 6 ptg. Jadi pada siapa lagi harus kita percaya kalau bukan mereka2 yang menjaga anak2 kita kan.. 

Tapi kita sebagai ibubapa jgnlah memandang ringan dan lepas tangan... perlu juga sesekali membuat serang hendap untuk mengetahui keadaan anak2 kita di tempat yang kita tinggalkan itu... kalau ada problem kena bertrus terang... jangan biarkan lama2... kalau x berpuas hati ..cari jer nursery lain... kalau x juga puas hati.. yang baiknyer jaga sendiri jer laa... maknanya kenalah jadi surirumah tangga sepenuh masa.. emmmm....banyak yg perlu difikirkan...



Published with Blogger-droid v2.0.4

2 ulasan:

  1. inilah mslh yg sering dihadapi oleh ibu bapa yg bekerjaya...x senang duduk fikirkan anak2 yg di hantar ke nursery...tgk pengalaman kwn2...pengalaman sndri xde lg...

    BalasPadam
  2. Mawar: TQ sebab follow saya.. i like :) ... comment - mmg camtu laa...amik pengalaman kwn2 untuk preparation akan dtg..:)

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...