Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Selasa, 23 Oktober 2012

Dah Nak Raya Lagi...:D

Emmm... lagi 2  hari kita akan sambut Raya Korban.. korang korban tak?.. akak tahun nie tak lah nampaknya... insya Allah tahun depan sambung balik... tiba jer raya horban kali nie.. sudah cukup setahun permergian Allahyarham Ayah Mertua ku.. sebab dia pergi betul2 pagi hari raya korban tahun lepas.. Sudah tentu raya kali nie akan sedis2 kan... sebab baru jer setahun berlalu... luka akan berlalu insya Allah di bawa oleh masa...emmmm

Aruah abah pulak bila nak tiba Ramadhan.. sebab tu bila dekat2 nak puasa jer .. mak akan syahdu .. emmm... yer la kan .. mana boleh lupa dengan orang yang kita share suka duka dalam kehidupan kan...

Oklah.. stop citer sedis nie... sebab nak raya kan... cukuplah dengan sedekahkan al-fatihah kepada mereka yang telah mendahului kita.. insya Allah kita juga akan menyusul kemudian...

So korang kali nie turn balik mana?.. umah mak sendiri ker mak mertua... Akak?... of cozlah umah mak mertua sebab raya aidilfitri ari tu dah turn mak sendiri... kenalah adil kan... sebab nanti kita pun ada anak .. satu hari nanti diorang pun akan wat camana kita buat kan... harapnya laaa...

Mak akak ok jer.. mana2 pun boleh... tapi sebagai anak kita faham hati mak ayah kita kan... selagi kita mampu fullfill kan harapan dan impian mereka... kita cubalah sedaya mana yang mampu..


Seronoklah mereka yang dapat menunaikan rukun islam yang ke lima... menyermpurnakan iman mereka... macamana ngn kita kan?... sampaikah kita ke sana?... mampukah kita lakukan seperti mana mereka?... dah pasang niat ker nak ke sana?...

Semoga kita juga akan dijemput dan diberi peluang oleh Allah SWT untuk menziarahi satu2 tempat yang menjadi impian semua umat Muhammad SAW... amiiinnn...

3 ulasan:

  1. selamat menyambut hari raya haji k. izan.. lame x jengah sini hihi.. moga nti kita pun akn jadi tetamu untuk tunaikn rukun ke 5 tu.. aminnn ya rabb

    BalasPadam
  2. insyaAllah sama2 kita doakan satu hari nnti ye !

    BalasPadam
  3. Raya mana2 sama aje... kena masak jugak....he...he.. kalau rumah mak sendiri mungkin boleh rasa lauk pelbagai sikit sebab ramai kakak OKje..he...he.. so nampaknya pagi raya baru sampai Muar kot..

    Selamat hari raya aidil adha ya Izan!

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...