Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Khamis, 2 Ogos 2012

Belaan...


Haa.. apa kak izan.. nie citer pasal belaan pulak... mana ada antu.. bulan2 posa nie yer tak... nak merapu la tu... tapi korang nampak kan.. akak nampak... korang tak pernah nampak ker?..mustahil lah pulak...


:D.. hihihihi... korang nampak tak... pernah tengok citer Puntianak Harum Sundal Malam kan.. bak kata En. Bos.. satu2nyer puntianak yang .... rambut nyer guna jari pun boleh.. punya jelesnyer akak nie...

hahahah.. sebenornya nak citer pasal rambut jer... korang suka tak bela rambut.. suka rambut panjang atau pendek... mana satu senang jaga??????

Kan besh kalu kita dapat rambut cam nie.. senang nak urus.. lebih2 lagi yang bertudung 24jam kan... yer laa... kat tempat kerja dah tentu bertutup.. tak bernafas rambut tu.. balik umah dah tentu berikat (kalu panjang la).. sebab nak masak.. tak derlah rambut mengerbang nak memasak.. ye tak...payoh ooo kalu rambut panjang nie.. espeselli bila mandi wajib ..pastu subuh2 hening... nak tunggu kering lama.. pakai hair dryer.. sebenarmya tak elok sangat.. (kata pakar - rambut kita boleh rosak)...

Kalu yang ada kelimumur tu pulak... dah berjenis syampu guna.. macam2 jaminan... still cam tu gak.. hilanglah 2 atau 3 kali pakai .. pastu ada balik kelimumur tu... adoyai susah kan... dulu masa akak sekolah ada kawan cadangkan.. ko bukak jer tudung... rambut boleh bernafas.. confirm rambut jadi cantik.. tapi bila akak tengok kengkawan lain yang free hair.. samer jer.. still face the same problem... jadi bukanlah sebab bertudung..kan?

OOooooo senang jer .. potong jer rambut tu bagi pendek... emm... memang senang rambut pendek.. tapi bila pendek bagi yang bertudung laa... bila pakai tudung rambut mesti nak intai dunie punya... ada yg out station punya.. jenuh nak membetulkan nyer...

Hish Kak Izan nie.. itu salah .. ini salah.. abih apa yang betul... ;)... ikut kitalah kan.. mana yg sanggup.. Bile tanya En. Bos dia suka perempuan yang rambut panjang... abih kalu dah hubby suka.. confirm lah kita buat kan... cuma inilah masalah2 yang kena di hadapi.. hihihi...

Korang camner.. apa pendapatan korang?...




9 ulasan:

  1. pendek je la kak..mcm sy.. jimat syampu.. hehehe

    BalasPadam
  2. MizzTina: :) tu la pasal.. :)

    BalasPadam
  3. husband memang suka rambut panjang, tp dah naik rimas tgok rambut gugur bnyk kat lantai.. bila mintak nk potong je, teros kasi green light! tp xmenyelesaikan masalah punn...still gugur.. hadhoiii.. acanerr tu??

    BalasPadam
  4. TBPC : agak2 kena botak kot.. :)

    BalasPadam
  5. rambut x endek sangat x panjang sangat.. haha camner tu?
    rambut panjang sekadar boleh ikat jerk, so xder la dia nak jengah dunia n senang jugak nak kering.. hehe

    BalasPadam
  6. saya suka rambut panjang.. hb pon tak bagi saya potong pendek.. masa bebudak dlu rajin gak buat rmbut pendek hehe...

    BalasPadam
  7. assalamualaikum kak izan..yer la kalau pendek tu lebih senang kot...:)

    BalasPadam
  8. Apa-apa rambut pun ok...yg penting cantik dipandang hubby, kelikmumur tolak tepi....he...he....(sepatah kata Tahi Lalat Bawah Dagu)

    BalasPadam
  9. uhuhuh!!!masalah saya plak rambut gugur...huwaaaa!!!muda2 lg dh botak ;(
    jmput follow kmbali ye :))

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...