Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Jumaat, 27 Julai 2012

Jumaat...Ramadhan 7

Perlukah sampai begini?!?!?!?

Jgn lupa silent/off handphone yer...

Korang ada pengalaman tak pergi masjid ... lepas solat hilang selipar/kasut... atau tengah tenang bersembahyang.. tetiba kuar lagu byonce ker... lagu malique ker atau lagu aper2 jer laa...Tanjat mak tau...

Akak sendiri pernah jadi camnie .. hilang sippar tu En. Bos laa.. tapi bab handphone bunyik tu memang selalu...kalau kat beg tak per lagi.. ni jenis bawak hanphone kat poket dan lupa off/silent.. tak ker kalu ada sakit jantung confirm rebah sebab terperanjat..

Jadi sempena Jumaat mulia nie... pada Encik2 yang nak solat jumaat...atau puan2 yang nak ke masjid jugak.. beringatlah.. kalu selipar hilang boleh lah juga maap nyer... tapi bab handphone bunyik nie.. melibatkan jemaah lain.. hilang kosentrasi.. elok2 hati bersih tak ngata2 orang... dlm solat nanti dok ngutuk orang yang bwk phone tu.. (akak ler tu.. huhuhuhu)...


11 ulasan:

  1. terlupa kot kak nak silent.. tapi bila terengar tu mmg hilang kusyuk la sebab terganggu dengan bunyi tepon tu kan hehe

    BalasPadam
  2. hp bunyi tu pernah la dgr.. haishhh

    BalasPadam
  3. BERT n MizzTina : selalu jer jadik camtu... ;D

    BalasPadam
  4. kalau lupa nak silent, kena lah kita maaf kan tapi ada sesetengah org tu mmg x ingat kat org lain... dugaannnn....

    BalasPadam
  5. kan..... tetiba buat orang marah, buat kurang pahala jerk...

    BalasPadam
  6. tiada panggilan yg lebih penting selain solat, hehehhe..
    cam bese tgk kat RnR kan.. hahah

    BalasPadam
  7. salam izan..acik pi solat terawikh pun da jugak telefon bunyi..sana sini berbunyi..lup l nak silent tu..dah seminggu puas..hari2 lupa nak silent..he he

    BalasPadam
  8. kalo ke tarawih baik pakai selipar y biasa2 je.. sbb mybe byk sgt selipar ..mmg adakalanya tersilap sarung.. & ada gak y ambik ksempatan utk mcuri...

    biasa hp mmg off time solat..lps tu bru on

    BalasPadam
  9. assalamualaikum kak izan...hp tu pernah dengar la tapi bab kasut bermangga tu belum lagi terjumpa la..:)

    BalasPadam
  10. hmmm..klu bunyi henpon tu..dah biasa sgt kak... sebenarnya.. masing2 kena laa alert benda camnie.. kalo dah masuk surau atau masjid tu.. cepat2 silent henpon tu..so, xde laa mengganggu org lain yg nak solat kan..kan..

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...