Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Selasa, 17 Julai 2012

Demam Audit...

Jumpa lagi di tengahari Selasa ini.. uhuhuhuhu.. bila dengar audit jer.. semua orang seronok ... takut, gementar dan saspen.. hihihi.. opis akak nie kononnya dah dapat ISO (Chewah belagak pulak)... jadi audit nie memang dalam 1 tahun 2 kali... setiap kali audit.. kami akan mmake sure semua documents ada dan complete..  Tapi kekadang tu.. walaupun dan 10 kali check and balance... still ada jugak yang kantoi atau terkantoi...

rasa cam nak duduk dalam shell .. x nak kuar2.. huhuhuhuhu


Korang sumer suker ker Audit?.. bila pihak sirim datang nak check kita wat kerja betul atau tak.. ikut standard procedure atau tak... Kalau didapati bersalah.. kenalah NCR.. bila kena satu ok lah lagi... tapi kalu banyak.. certificate boleh di tarik balik.. tu la pasal orang tak pernah main2 bab audit2 nie..

Pada akak lah .. yang dah penat ngn audit nie... Audit nie adalah "sessi mencari salah orang".. ok tak statement tu.. tapi kalau di positive side nyer.. nak betulkan mana yang tak betul jer...

Tapi penat tau.. memang penat.. time preparation, check n balance, time di tanya itu dan ini  (walaupun akak tak kena tanya)... tapi kita yang menggelupur cari document bila di minta..

Tapi alhamdulillah.. selama ini kalau kena NCR atau observation pun .. tak lah sampai kena tarik balik certificate... Syukur pada NYA... penat2 pun berbaloi lah jugak...

Oklah jap agi last session... nak ngadap pencipta dulu ekkk...jumpa lagi.. :D


7 ulasan:

  1. time audit memang cuak... abih sume file diorg cek.. kalo tak ckup haaa.. mau la kene jawab macam2 kan

    BalasPadam
  2. BERT : tu la akak tak suka..tak suka... :)

    BalasPadam
  3. hihi.. adat kerja camtu la kan. ;)

    BalasPadam
  4. Asmara : adat kerja tapi kadang tu buat kita stress .. ;D

    BalasPadam
  5. dulu kat tempat ade gak org dtg audit mmg sebuk la org opis, nk kene prepare document




    #1st time here. feel free to visit speechless009.blogspot.com

    BalasPadam
  6. Salam Izan

    Apa2 pun berlapang dadalah...Serendah kat rawang ke? Adoi jauhnya!

    BalasPadam
  7. kitorang buat audit ni dalam masa seminggu.

    masa tu praktikal lagi.

    rasa macam kene buli.

    tapi, usaha berbaloi, dapat markah 88%.

    Ini untuk QE (5s tu) ..

    Pegawai MPC sempoi =) hehe

    Kak Izan ni follower sy yang PERTAMA tau .. boleh bagi nota lekit 2 hari .. huhu =) thanks

    http://amaturdesign.blogspot.com/2012/07/follower-1.html

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...