Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

TRAGEDI HOSPITAL SELAYANG...

Imej
Hari nie, untuk pertama kalinya saya gi Hospital Selayang, bahagian Pakar Mata..untuk membawa bonda tersayang kerana katarak di matanya.... kawan2 tahu apa tu katarak...
"Penyakit katarak adalah lensa mata yang keruh atau berkabut. Biasanya lensa mata yang sihat adalah jernih. Jika mata keruh, jalannya sinar akan terhambat dan lensa tidak dapat di fokuskan. Katarak umumnya timbul pada usia lanjut akibat pengerasan lensa yang tidak terhindarkan, tanpa ada rasa nyeri maupun rasa tidak nyaman. Biasanya penyakit katarak kebanyakannya dihidapi oleh pesakit diabetis. Penyakit ini berlaku apabila kanta mata semakin legap dan mengganggu laluan cahaya masuk ke retina mata. Kanta yang semakin legap akan menyebabkan pesakit menghadapi masalah penglihatan kabur, imej berganda, gangguan penglihatan warna dan masalah melihat cahaya terang. Katarak dikatakan menyerang satu daripada enam indidvidu yang telah melangkau usia 40 tahun. Menjelang usia 75 tahun pula, hampir semua orang ak…

BILA ANAK DAH GRAD....

Imej
Salam semua...

hihihihihi..anak dah grad?... biar betul.. rasa nyer yang sulung baru nak amik UPSR camner lak boleh grad nie...

Ha...tu laa... betul nie....co tengok...co tengok..

v v v v v v v v v v v v v v


sajer jer nak wat gempak... tapi tak ler gempak benor... biasalah meraikan anak di majlis pra graduasi dia di tadika kemas.. sebenornya dia ada setahun lagi kat tadika tu.. memang diorang meraikan bebudak yang berumur 5 tahun disamping 6 tahun yang akan melangkah ke alam sekolah rendah.. tak lama lagi jer.. 2013 Aini akan bersekolah rendah.. emmm... camner lak ekk nak melayan yang sorang nie bila start skolah rendah nanti...
Abang2 semua sporting... tak payah tunggu lama2...2 hari jer dah settle..dah..
Tapi Aini pun masa masuk tadika dulu pun ok jer.. tak banyak songeh sangat.. Oklah nak share nie jer dulu,.., next time share lain lak..nak pi tidurkan si tecit dulu...:)








RAMAINYA ANAK....

Salam kengkawan..

Kali ni N3 yg saya nak cerita pasal anak2... Bila anak dah 4 nie.. baru terasa ramainya anak..hihihihi.. cuba bayangkan ibu bapa yang ada anak lebih dari 5 orang.. camana ekkk.. dia layan anak2 diorang tu..Diorang memang parent yang hebat...saya sangat salute.... sebab saya yang anak baru 4 pun ..saya dah rasa keramaiannya..:D...