Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Selasa, 1 November 2011

KERETA JER MAHAL..TAPI..

Hari nie, kena urus anak2 sendiri tanpa bantuan Encik Bos, abang balik kpg untuk bersama ngn ayah dia.. as a wife.. kena lah faham kan.. kalau kita jadi cam dia pun kita akan wat camtu gak...
Kul 4:30pg den dah bangun dah, wat apa2 yg patut.. anak2 kul 5:30 saya dah gerakkan diorang.. Alhamdulillah, anak2 nie biler ayahnya takder (biasanya kerja laa).. diorang tak banyak songeh sangat.. pandai jer uruskan diri sendiri.
Abg Long Aiman, bangun terus ker bilik mandi, selalunya kalau nak kejut..jenuhlah ibu die buat siren pagi2.. hihihi atau ayah dia pasang loud speaker.. siap sendiri ..siap tolong settlekan barang2 untuk di masukkan dalam kereta.. padahal tiap2 pagi ibu dia nie lah yang kelam kabut.
Si Abg Aminlah.. selalu paling payah nak bangun pagi, nie kejut skali jer dah bangun.  Selalu nya dialah yang suka main2 pagi2, dalam bilik air lama2... siap nyanyi2 lagi.. tapi kali nie.. semuanya tak payah nak buat acara bebelan pagi2.
Tinggal ibu settlekan si tecit ibu tu jer.. dia pun pepagi2 lagi dah bangun.  Kiranya ibu confirm settle everything 645pg...
650pg kami dah keluar dari rumah, mula2 antar baju sekolah kat umah transit untuk aiman dan aminm kendian tu antar Aini dan Amir ke nursery, kat situ Aini tunggu van untuk gi Tadika.  Pastu antar Amin gi sekolah agama, dan last sekali antar Aiman gi sekolah Kebangsaan.  Gitulah urusan kalu Encik Bos takder..
Confirm kul 705pg.. den kuar dari simpang Taman untuk gi kerje..
Tengah syok and relax bawak keter..tetiba jer.. ada satu keter besar..potong depan tanpa kasik signal.....tanjat akak nie.. sib baiklah tader kencing manis..kalu tak mati tegak dalam keter tu... 





Kuang ajaq betui laa keta tu..beli mahal2 tapi signal tak tahu nak guna... kalu terlanggar belakang, katalah pompuan bawak keta tak betui laa..hapa laaa...

Nak tau keter apa..MERCEDES MATA BELALANG..tau.. ish tak guna betul kaannn..
lebih baik keta kecik cam kancil ker, iswara ker, viva ker.. tapi tau nak hargai signal yang diberi.....
meh kengkawan..ini namanya lampu signal..untuk memberitahu tahu kepada pemandu lain..arah mana korang nak pegi..



2 ulasan:

  1. jimat bateri klu xpsng signal.. hahaha


    sy selalu kn mcm ni.. haishh..

    BalasPadam
  2. hehehe....ngaku ekkk... kena berubah tu.. :D

    BalasPadam

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...