Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Khamis, 29 September 2011

Suratan atau Kebetulan...emmm

Semalam baru jer share pasal drama king.. tetiba pagi nie, nak tahu kul baper (5:30pg).. dia call En. Boss beb... SURATAN ATAU KEBETULAN.. aik dia ade terbaca blog den nie... pelik, pelik... nak tahu dia tanya apa.."Bang.. insya Allah saya settlekan laa utang tu.. lagi pun barang tu dah ada kat abang kan.. saya dah tak guna lama dah.. cuma utang waktu saya guna jer kan"... En. Bos pulak dah bengang, dia cakap "Suka Hati Ko laa.. tapi yang aku tahu bender nie kena settle, kalu tak nama aku yg kena Black List.. bukan ko"..

Bukan aku jer pelik.. En. Bos lagilah pelik, apa mimpi budak tu call.. ker dah buang tebiat....takut gak tetiba jer nanti dapat berita lak kan... ish ish ish.. (tak baik kan)...

Den rasa korang mesti tahukan pasal aper.. ada kena mengena ngn Bank lah nie.. nak tahu dah berapa lama kami kena tanggung.. dalam 5 hingga 6 tahun lepas.. memang susah berurusan dengan sedara mara nie.. kalu dia baca blog nie..(ni nak kasik tahu, ingatlah hidup nie tak lama, hutang ngn Allah s.w.t.. boleh taubat minta ampun, tapi hutang ngn manusia nie bawak mati.. dalam kubur nanti sengsara...) kasar ker bunyik nyer.. tapi betulkan.. bukan aper den malu ngn En. Bos.. ye lar bukan sedara dia tapi sedara den.. wat malu jer...

Benda nie dah lama berlarutan, kami jarang bincangkan sebab nanti bikin panas, ye laa sensitif kan.. bab2 nie..Aduyai...dia kata esok dia call balik nak beritahu perkembangan.. kita tengoklah nanti aper cerita dia nak kasik, sebab dah kena dah.. dulu pun dia ade kesedaran gak cam ni.. tapi akhinyer hilang tanpa berita.

Kebetulan Syawal tahun nie kami terserempak, dan dia buat dek jer, memang tak tahu malu. Entahlah camnie punya orang pun wujud kat persekitaran kita...

Oklah kita TUNGGGGGUUUUUUU... DAN LIIIIHHAAAAAT....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...