Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Ahad, 18 September 2011

Jamuan Hari Raya Taman Kami

Semalam, ada 2 jamuan, satu kat tadika Aini cam saya cerita n satu lagi kat umah jiran saya.  Tapi malangnya masa kami nak kuar gi umah jiran, ada pulak orang bagi salam nak raya.. jadi tetamulah didulukan..Pastu ujan turun punyalah lebat, hingga lewat malam, jadi kamIi sekuarga batalkan niat nak gi beraya umah jiran tu.

Petang tadi terserempak ngn jiran yg jemput tu, katanya...dia tunggu kami datang tapi tak muncul2... terpaksalah mintak maafkan, nak wat camner bukan sengaja. Dia senyum jer...rasa bersalah pulak...:)

Hari ini taman kami lak wat Jamuan Hari Raya.. Haaa disambut dengan hujan rintik2... thun lepas kerusi cukup tapi tahun ni lak, sampai ade yang berdiri,... maknanya kawasan kejiranan kami dah bertambah ramai dah.

Jamuan start kul 9mlm sampai kul 10:30mlm, bila bawak budak kecik (Amir n Aini).. apalagi tak senang duduk lah.. belum aper2 lagi dah ajak ibu balik (ngntuklah tu)...sib baik lah Encik Bos baik hati. Suh kami duduk kat dalam keta..n dia antor makanan .. dapatlah merasa nasi minyak...rendang ayam.. rendang daging...mee hoon..dan kek gula hangus.. Yelakan takkan nak bawak sumer dalam keta...hihihihihih

Aiman n Amin dah besar so dia bawak diri masing2.. tak nampak batang hidung pun.. Encik Bos.. akhirnya sian kat anak2 2 org tu..n offer antar balik dulu.. sampai umah memang fall asleep.. ngntuk sungguh anak2 ibu ni.

Ni dah kul 12:45mlm.. sumer dah balik kecuali Encik Bos sebab kena basuh pinggan n kemas.. emmm buatlah Bang.. Nor tak dapat nak join d group.. ye la anak2 kecik lagi.. perlukan pengawasan.. (alasan ker ekk..)
Tadi ada suruh Encik Bos amik gambar.. tak tahulah ..

Oklah.. chow dulu.. ngntuk gak nie..:) 
SELAMAT MALAM.....HUAAAAAAARGH.. (OPS SORRY)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...