Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Jumaat, 5 Jun 2009

6 mingguuuu....

Assalamualaikum wrh. wbkt.

Lama sungguh aku tak update blog nie.. Bukan aper tak sempat lah..

Aper citer terbaru... ni nak citer.

Insya Allah bulan January 2010, bertambah lagi seorang umat Muhammad S.A.W di muka bumi Allah ni... Aku bersyukur.

Usia kandungan?.... baru lagi dalam 6 minggu... Kat bawah nie.. gambar ilustrasi 3d yg aku amik dari internet. Itulah kekuasaan Allah kan.. mengikut yang aku baca sekarang nie dia amat kecil hanya sebesar coklat rice yang ade kat kek tu.. kecik kan.




6 Weeks Pregnant
6 Weeks Pregnant

Buat masa ini, jantina pun kita belum dapat tentukan... kecuali Dia shj yang tahu. Harapan aku? Tak kisah lelaki atau perempuan, aku berdoa agar dia sempurna dan sihat.. dan yang penting semoga hidupnya di rahmati Allah s.w.t.

Aku sekarang nie aduhai, dalam usia mencecah 36 tahun oktober ini, untuk menjadi seorang ibu untuk seorang lagi kelahiran memang menduga. Doktor dah warning aku siap2, pemakanan kena jaga.. yelahkan takut Darah tinggi, Kencing manis dsbgnya. Kata doktor, diusia aku nie, penyakit mudah hinggap.

Morning sicknes... aduh itu satu lagi. Kali nie aku rasa agak tercabar, cepat letih, selalu kembung, muntah jgn critelah, aku harap cepatlah situasi berlalu. Namun itu dugaanNya kan... setiap kali mengandung, pengalaman sudah pasti berbeza. Insya Allah lepas nie aku akan updatekan setiap pengalaman aku yang baru. Tungguu..... Doakan agar aku kuat menghadapi dugaanNya.. Aminnnn....

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...