Jom Follow sayer.....:)

Cari Blog Ini

Nuffnang

Selasa, 22 Julai 2008

Ibu..Ayah temankanlah kita tidur.....

Hari nie pepagi lagi dah havoc, dlm kul 3 pagi Amin ke bilik kami, mintak teman kan dia tidur di bilik dia, padahal dia berkongsi bilik ngan abangnyer Aiman... Katanya mimpi Hantu..... hish budak nie... tu laa biler ibu suruh baca doa tidur .. dia main2. Last2 ayahnya pegi jugak teman kan dia.. Akhirnya sampai pagi dia tak mahulepas kan ayahnyer... manjernyer.....

Dulu masa Aiman nak membesar, dia pun camtu gak.. tengah2 malam mai kat bilik kami mintak teman kan dia tidur.. Agaknyer memang camtu kot...

Tapi itu kenangan yang bakal menjadi ceritera biler diorang dah besar nanti. Macammana pulak Aini nanti. Sekarg cuma bangun malam biler nak susu. Mata celik tapi biler bagi jer susu.. matanyer akan pejam semula.. abih susu sebotol... nah..nah..pandailak dia bagi botol balik.

Masa kejadian rasa cam penatnya, ngantuknya tapi... selepas berlalu tersenyum-senyum sendiri... hihihi

Seronok jadi ibu ngan ayah nie.. dapatlah kita rasa jerih perih mak bapak kita besar kan kita dulu. Tapi orang kata anak-anak sekrg lagi canggih dari dulu.. betul ker? betul kot.. dulu2 mana ada Channel Ceria, Disney, Play Station dll ye tak? kalau setakat Cumi dan Ciki (ingat lagi tak?) aper la sangat. Tapi dulu kita semua bebas main kat luar, galah panjang lah, teng-teng lah, polis n thief laa, main guli... sekrang nie nak lepas kan anak2 kat luar pun takut. Macam2 yang tak diingini boleh berlaku (Ya Allah, jauhilah mala petaka menimpa keluargaku, Aminnn)

Anyway, enjoykan diri bila membesarkan anak2 supaya kita sendiri tak tertekan, dan dapat menikmati hidup dengan lebih yakin... InsyaAllah...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima Kasih kerana memberi komen...:) Berkongsi buah fikiran itu dapat memberi inspirasi kepada orang lain tanpa kita sedari.. :D

Ramadhan datang lagi

Salam Selasa sahabat blogger sekalian.. Semakin hampir dengan Ramadhan.. Tak pasti lagi kita dapat merasainya atau tidak.. Hampir separuh ...